Η λαθρομετανάστευση ως "εθνική ευκαιρία"

  • Η λαθρομετανάστευση ως "εθνική ευκαιρία"

    Από μιχαλης αλυσσανδρακης στην ομάδα mixalisplay · 

    Η λαθρομετανάστευση ως "εθνική ευκαιρία"

     

    Η κυβέρνηση Παπαδήμου καλείται να πάρει και νέα μέτρα για να αποφύγει την πτώχευση η πατρίδα μας. Τουλάχιστον αυτή είναι η δικαιολογία.

     

    Η καθολική αποτυχία της κυβέρνησης Παπανδρέου, εμφανίζεται κάθε λειτουργική ώρα της νέας κυβέρνησης, όπως άλλωστε ομολογείται και από τα επίσημα χείλη όσων έχουν αναλάβει τη «διάσωσή» μας, Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων.

     

    Το 2012 θα αρχίσουν να έρχονται στα Ελληνικά νοικοκυριά συσσωρευμένες όλες εκείνες οι επιβαρύνσεις που δρομολογήθηκαν το 2011 αλλά και το 2010.

     

    Όσοι βρίσκονται στο όριο της οικονομικής και ψυχολογικής κατάρρευσης θα δεχθούν ένα τελειωτικό χτύπημα. Δεν θα προλάβουν να ακούσουν τα νέα μέτρα Παπαδήμου, για μία ακόμη σωτηρία μας.

     

    Σε όλα αυτά τα τραγικά, προστίθεται και η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα. Η κοινωνία είναι παντελώς απροστάτευτη.

     

    Συνοδεία της εθνικής κατάθλιψης και του αισθήματος της βαθιάς κοινωνικής ανισότητας, λόγω της αδιάκριτης φορολόγησης, έρχεται και ο καθημερινός αγώνας για προστασία της σωματικής ακεραιότητας και των εναπομεινάντων προσωπικών αγαθών.

     

    Η αποδυναμωμένη από την οικονομική κρίση, αστυνομία, αδυνατεί να ανταποκριθεί σε ένα φαινόμενο που οργιάζει, λόγω φτώχειας και κυρίως λόγω της λαθρομετανάστευσης.

     

    Παράνομη μετανάστευση που μάλιστα πριμοδοτήθηκε και με νόμο.

     

    Η γκετοποίηση του κέντρου της Αθήνας και η μετατροπή της πόλης συμβόλου για τον παγκόσμιο πολιτισμό, σε άντρο εμπορίας και χρήσης ναρκωτικών, πορνείας και εγκληματικότητας, μόνο θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί.

     

    Οι Αθηναίοι πολίτες βλέπουν τις περιουσίες τους εντός του κέντρου, να απαξιώνονται και να μετατρέπονται, σε γιάφκες ή στην καλύτερη να πωλούνται ή/και να ενοικιάζονται για τίμημα ομοίων των πλέον εξαθλιωμένων πόλεων του πλανήτη.

     

    Η Αθήνα, είναι πλέον απροσπέλαστη. Το πλήγμα είναι τεράστιο, όχι μόνο για τους δυστυχείς κατοίκους και εμπόρους, αλλά και για τον τουρισμό.

     

    Οι κάτοικοι της επαρχίας, ειδικά όσοι βρίσκονται κοντά σε συνοριακή γραμμή, δέχονται τις επιδρομές όσων «εξαθλιωμένων» καταφθάνουν στη χώρα μας για ένα «καλύτερο;;», αύριο.

     

    Αυτό που τρομάζει είναι ότι το έγκλημα έχει γίνει πιο άγριο. Ο βαρύς τραυματισμός και η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής δεν είναι πρόβλημα για όποιον αποφασίσει στην Ελλάδα, πως «χρειάζεται» αυτό που εσύ κατέχεις.

     

    Η Ελλάδα έχει υποστεί δυσανάλογα με τις δυνατότητές της, το μεγαλύτερο κύμα των μεταναστών που έρχονται από Ασία, Αφρική και οδεύουν προς Ευρώπη. Επίσης δέχτηκε και το πρώτο τεράστιο κύμα, συνεπεία των αναταραχών από τις Βαλκανικές χώρες.

     

    Όλοι αυτοί βρίσκονται εδώ. Και είναι πια πάνω από δύο εκατομμύρια. Κάποιοι λίγοι πληρώνουν, φόρους. Οι περισσότεροι όμως, περιθάλπονται, πηγαίνουν σχολείο, διαμαρτύρονται σε διαδηλώσεις, αντιμετωπίζονται ισότιμα, στην Ελλάδα της ανθρωπιάς. Και δεν αποδίδουν τίποτα. Κάποιοι εγγράφονται και στο ταμείο ανεργίας!!, όντας εποχικοί υπάλληλοι.

     

    Σήμερα που πτωχεύουμε, έχει υπολογιστεί πως τουλάχιστον 10 δις ευρώ το χρόνο, κοστίζει η φιλανθρωπία της Ελλάδας να «φιλοξενεί» τα εκατομμύρια, των ξένων παρανόμων. Χρήματα που δεν είναι ούτε ικανή, να εκταμιεύσει από το Ευρωπαϊκό ταμείο για την φύλαξη των Εξωτερικών Συνόρων..

     

    Ειδικά σήμερα, που πιεζόμαστε αδυσώπητα από τρόικα και διεθνείς αγορές, για την εξοικονόμηση πόρων μέσω αντικοινωνικών περικοπών.

     

    Η Ελλάδα άραγε δεν μπορεί να δείξει φιλανθρωπία για τους δικούς της συνταξιούχους;;;

     

    Για τους δικούς της πραγματικά ανάπηρους ή άνεργους ή όλους τους ευπαθείς συμπολίτες μας, που τους κόβονται όλα τα κοινωνικά επιδόματα;

     

    Δεν μπορεί να δείξει φιλανθρωπία για τους αστυνομικούς της, που μάχονται για 700 ευρώ με τον κάθε εγκληματία «επισκέπτη» αυτής της χώρας; Δεν μπορεί να δείξει φιλανθρωπία για τους πυροσβέστες, που καίγονται κάθε χρόνο σβήνοντας τις εμπρηστικές φωτιές;

     

    Δεν μπορεί να δείξει φιλανθρωπία για τους πιλότους της, που αναχαιτίζουν καθημερινά στο Αιγαίο, με κακοσυντηρημένο, πλέον λόγω κρίσης, εξοπλισμό;

     

    Λαϊκισμός; Όχι είναι η αλήθεια. Όσοι είναι υπέρμαχοι της ανοικτής κοινωνίας των εθνών, ας βρουν και τους πόρους να συντηρήσουν την ιδέα τους. Πάνω από 10 δις το χρόνο…κοστίζει αυτή η ιδέα.

     

    Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο να συντηρεί «στρατούς ανέργων και εγκληματιών» από άλλες χώρες. Δεν αντέχει άλλες θυσίες. Θυσιάζεται η Ελληνική φυλή, στο βωμό της «ανοικτής» Ελλάδας σε όλες τις άλλες φυλές.

     

    Οι διαρθρωτικές αλλαγές, δεν πρέπει να αγγίξουν μόνο τους Έλληνες, αλλά όλους όσοι απολαμβάνουν των υπηρεσιών της.

     

    Όσοι δεν αποδίδουν φόρους, όσοι δεν έχουν εργασία, δεν έχουν θέση.

     

    Εξʼ ορισμού, ωθούνται στην εγκληματικότητα.

     

    Οι Έλληνες πολίτες, δεν αντέχουν να είναι, ΚΑΙ οικονομικά εξαθλιωμένοι, αλλά ΚΑΙ να νιώθουν ξένοι και απροστάτευτοι στην ίδια τους τη χώρα.

     

    Και λύση υπάρχει. Και για τα δύο.